Ήρθε η ώρα κάποιος επιτέλους να μιλήσει για το Zaxploitation.

6Στα ’60s και τα ’70s είχαμε στον κινηματογράφο τις γυναίκες να υποφέρουν από το Sexploitation, και τους μαύρους από το Blaxploitation, αλλά την τελευταία τετραετία ο Zac Efron είναι εκείνος που ολομόναχος υφίσταται ένα ακραίο Zaxploitation!

Ξεκίνησε με μια ποιοτική επίφαση στο Paperboy, δανείστηκε στοιχεία ρομαντικής κομεντί για να καμουφλαριστεί στο ‘That Awkward Moment’, συνέχισε απροκάλυπτα στο Neighbors, ύστερα το συναντήσαμε σε μια πιο ήπια μορφή στο We Are Your Friends, για να επανέλθει με πιο άγριες διαθέσεις στο Dirty Grandpa, και μας έχει ήδη δώσει ραντεβού στο επερχόμενο Neighbors 2: Sorority Rising, ενώ τώρα κάνει αισθητή την παρουσία του μέσα από το πρώτο τραίηλερ του Mike and Dave Need Wedding Dates.

Και για όσους ακόμα δεν έχουν καταλάβει τί εννοώ με τον δικής μου έμπνευσης όρο του Zaxploitation, να το κάνω πιο κατανοητό λέγοντας εν συντομία πως πρόκειται για την εύκολα εξαργυρώσιμη μανιέρα που ακολουθούν ορισμένες ταινίες βασίζοντας το μεγαλύτερο μέρος της εμπορικής τους επιτυχίας στο φωτογενές πρόσωπο και το καλογυμνασμένο κορμί του Zac Efron, ο οποίος αναγκάζεται σε αρκετές σκηνές να μην φοράει πολλά ρούχα.

Στο Mike and Dave Need Wedding Dates’ ο Zac Efron και ο Adam DeVine υποδύονται δύο ατίθασα αδέλφια που αναγκάζονται να ψάξουν δύο σοβαρά κορίτσια για να τους συνοδέψουν στον γάμο της καθώς πρέπει αδελφής τους. Όμως, ξεγελιούνται από την Anna Kendrick και την Aubrey Plaza, οι οποίες κάθε άλλο παρά σοβαρά κορίτσια είναι, και τα αστεία μπλεξίματα ξεκινούν.

Το ξέρω ότι όλο αυτό ακούγεται λες και κάποιος ήθελε να κάνει ένα κοινότοπο reboot στους άθλιους ‘Γαμό-μπελάδες’ με ένα πιο όμορφο πρωταγωνιστικό δίδυμο, αλλά τί περισσότερο να περιμένει κανείς από ένα χαρακτηριστικό δείγμα Zaxploitation;

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s